3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Предела

Price comment  Цена:
5.00
адрес:
Гурково
имейл:
телефон:
00359878433111

Хижа Предела се намира в местността със същото име на Стара Планина, на границата между Тревненската и Елено – Твърдишката планина, известна като предела на Хаимбоаз. Надморската височина е 698 метра, а самата хижа е голяма двуетажна сграда с централно отопление.

Водоснабдена и електрифицирана, тя има общи бани и тоалетни за всеки етаж. Капацитетът е тридесет места в стаи вариращи от с по две до шест легла. На разположение на туристите са ресторант с петдесет места и отделна столова. Ресторантът е в отделна сграда, намираща се в близост до хижата.

До Предела се стига от село Мишеморков хан, което е на пет километра от хижата. То лежи на пътя и е трудно да се пропусне – отбивката към хижата е маркирана. По далечни начални точки са Гурково на двадесет и два километра и подстъпите на юг и от Велико Търново, които са на петдесет километра.

В съседство до Хижа Предела са разположени Хижа Химик (половин часов преход), Хижа Грамадлива (едночасов преход) и туристическа спалня на гара Кръстец (4.30 ч.). Хижа Предела се стопанисва от ТД "Миньох", Дебелец.

  • Хижи
Гурково - Забележителност Хижа Предела - Снимка 1 Гурково - Забележителност Хижа Предела - Снимка 2 Гурково - Забележителност Хижа Предела - Снимка 3