3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Водопад Добравишка Скакля

Price comment  Цена:
адрес:
Добравица
имейл:
телефон:

Водопадът "Добравишка Скакля" е една прекрасна, лесно достъпна гледка, намираща се близо до село Добравица, в община Своге. Водите му падат от двадесет метра, директно от ръба на скалният венец. Красотата му е в разцвета си след дъжд, особено през пролетта.

За да се стигне се се пътува до село Искрец, община Своге, а от там се хваща отклонение за село "Брезе". След няколко километра трябва да се оглеждате за път, който започва точно преди малко мостче с метален парапет. Той е лесно отличаващ се с бял цимент, но все пак може да се пропусне.

Там е добре да се оставят превозните средства, освен ако не са високи автомобили или джипове, тъй като пътят преминава в коларски. Продължава се нагоре до местност изпълнена с къщи, където има разклон на пътя с чешма и останки от старо училище. От там се тръгва надясно по пътя, който след 200-300 метра преминава между дворовете на околните къщи. Водопадът се намира на десет минути от последните дворове.

  • Водопади
Добравица - Забележителност Водопад Добравишка Скакля - Снимка 1 Добравица - Забележителност Водопад Добравишка Скакля - Снимка 2 Добравица - Забележителност Водопад Добравишка Скакля - Снимка 3