5 stars 5 stars 5 stars 5 stars 5 stars

Град
Добринище Ски и Спа курорт

Price comment  Цена:
адрес:
Добринище
имейл:
infocenter@bansko.bg
телефон:
+35974988580

Добринище отстои на 68 км югоизточно от Благоевград, на 6 км от град Банско и е заобиколен от три планини – Рила, Пирин и Родопите. Очакванията на всеки, който планува лятна почивка в планината винаги са: да избяга от шума на града и да си почине на тихо и красиво място, където едновременно с това да се чувства комфортно. Добринище крие невероятни условия не само за зимния, но и за летния туризъм. За радост на тези, които обичат планинските преходи е това, че 4 от основните туристически маршрута започват от тук. Добринище е обявено за балнеоложки курорт заради прочутите си 17 минерални извора с температура от 30-43°. Балнеопроцедури се предлагат в обществената минерална баня и открития плувен комплекс.

Добринище е курорт с база за ски туризъм през зимата с писта дълга 5 км. Началната точка е хижа “Безбог” ,а крайната - хижа “Гоце Делчев”. Има двуседалков лифт; ски влекове; ски гардероб и ски училище. Хижа „Гоце Делчев” е разположена в местността “Логовето”, на 1412 м.н.в. От нея започва седалковия лифт до хижа “Безбог”. До станцията има охраняем паркинг. Хижа “Безбог” е разположена до Безбожкото езеро на 2236 м.н.в. Тя е най-високата хижа на Балканския полуостров.

В самия град можете да посетите музейната сбирка и храм Св. Св. Апостоли Петър и Павел. В построената през 1836 г. църква „Св. Св. Петър и Павел” Яне Сандански произнася прочувствената си реч към добринищани. В черквата се пази Московското евангелие, подарено от Георги Б. Темелков. Възползвайте се от възможността да видите най-голямата градина с еделвайси в България, която значително я намаляла. Други забележителности са водопадът „Св. Никола” и действащият манастир „Св. Никола”. По течението на Добринищка река се намира басейнът с минерална вода, известен с името “Римското банче”.

Добринище комбинира най-доброто за зимните и летни почивки: красива природа, гостоприемни жители, ски писти и възможности за селски и еко туризъм.

  • Курорти
Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 1 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 2 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 3 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 4 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 5 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 6 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 7 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 8 Добринище - Забележителност Добринище Ски и Спа курорт - Снимка 9