3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Гоце Делчев

Price comment  Цена:
адрес:
Добринище
имейл:
reservations@hoteldobrinish...
телефон:
003597476209

Хижа „Гоце Делечев” /1600м.н.в./ е построена на широка поляна в местността Логовете през 1950 - 1951 г., заобиколена от борова гора. От град Добринище започва асфалтиран и поддържан през всички сезони път с дължина 12 км. Хижата е с капацитет 35 легла. За новия зимен сезон на 2013 г. хижата е напълно обновена. Направена е топлоизолация на старата сграда. Ремонтирани са напълно спалните помещения на втория етаж. Там сега се оформят две двойни стаи със самостоятелен санитарен възел, две двойни стаи с общ санитарен възел и две тройни стаи също с общ санитарен възел. Категорията туристическа спалня включва стаи с повече от 3 легла, които се предлагат на най-ниски цени. Удобствата към всяка стая се допълват от телевизор и кърпи за баня.

Новата кухня и столова също са част от приятните изненади за гостите. Заведението е топло и на самообслужване. Цените са достъпни, а разнообразието на менюто е голямо. Работното време е всеки ден. За гостие с лични автомобили, които предприемат по-дълги планински преходи или нощуват на хижа „Безбог”, има денонощно охраняем паркинг .

В западна посока от хижа „Гоце Делчев” по черен горски път, на 2-3 км. разстояние е местността Мочарата. В миналото там е имало детски лагер, а днес е подходящо място за излет и пикник. По течените на река Десилица също има обособена пътека. Тя се слива с пътека , идваща от хижа „Безбог” и отвежда към красиви, малки езера в подножието на връх Десилица и Каймакчал.

Хижата е начална станция на седалков лифт, който за 30 минути качва желаещите до хижа „Безбог” /2240м.н.в./.

Хижа „Гоце Делчев” предлага на посетителите специални оферти. Пакет „Уикенд” с цена 78 лв. В горепосочената цена са включени две нощувки(петък и събота), закуска, вечеря и карта за лифта за събота и неделя. Офертата ще е в сила от 06.01.2014 г. до 10.04.2014 г. Хижата предлага разнообразни пакети според интересите на туристите за зимния сезон.

  • Хижи
Добринище - Забележителност Хижа Гоце Делчев - Снимка 1 Добринище - Забележителност Хижа Гоце Делчев - Снимка 2 Добринище - Забележителност Хижа Гоце Делчев - Снимка 3