3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Маршрут Парк Свети Георги – църк...

Price comment  Цена:
адрес:
Добрич
имейл:
телефон:

Този градски туристически маршрут ни води из забележителностите на Добрич, най-големия град във вътрешността на Североизточна България. Първоначално обиколката започва с Градския парк, носещ името на Свети Георги, който е сред най-старите в България. Освен да се разходите сред красивата и прохладна природа, тук можете да разгледате и постоянната експозиция експозиция „Природата на Добруджа“. Тя е представена в музей, разположен в сградата на някогашното казино на Добрич.

Оттук се продължава към Дома-паметник на Йордан Йовков, който е една от забележителностите, включена в Списъка на стоте туристически обекти на България. Постоянната музейна експозиция, уредена тук, представя живота на големия писател, чиято съдба за години наред е свързана с този край. Маршрутът следва естественото си продължение към Етнографската къща, съхраняваща свидетелства за бита на добруджанци по време на възраждането и след това ни отвежда до храма „Свети Георги“, който също е от тази епоха.

Съвсем наблизо е и Художествената галерия, която също е включена в списъка на стоте национални туристически обекта. Тук можете да видите някои забележителни експонати, представящи постиженията на българските творци в областта на графиката, живописта и скулптурата. В същата сграда е експонирана и изложба, наречена "Възрожденски икони от Добруджа“.

Следващата спирка е Архитектурно-етнографският музей (на открито) „Старият Добрич“, чиито изложбени зали помещават временни експозиции, но също така и постоянната „Археология на Добруджа“ , както и учебен музей, представящ частична възстановка на възрожденско училище. Това може да е краят на туристическата обиколка, но при желание от ваша страна имате възможност да посетите най-голямото военно гробище в България, където почиват телата на повече о т три хиляди воини от шест национални армии и четири вероизповедания, загинали през Първата световна война. Съвсем наблизо е и храмът „Света Троица“, който също е подходящо място за посещение, в случай, че имате интерес към поклонническия туризъм, или просто искате да съберете мислите си и да почувствате единение с духа си.

  • Маршрути
  • Паркове
  • Църкви
Добрич - Забележителност Маршрут Парк Свети Георги – църква Света Троица - Снимка 1 Добрич - Забележителност Маршрут Парк Свети Георги – църква Света Троица - Снимка 2 Добрич - Забележителност Маршрут Парк Свети Георги – църква Света Троица - Снимка 3 Добрич - Забележителност Маршрут Парк Свети Георги – църква Света Троица - Снимка 4 Добрич - Забележителност Маршрут Парк Свети Георги – църква Света Троица - Снимка 5