3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Остров Добрина

Price comment  Цена:
адрес:
Добри дол
имейл:
телефон:

Остров Добрина се намира в българската акватория на река Дунав, на границата между областите Видин и Монтана. Най-удобната изходна точка за него е разположеното близо до брега село Добри дол (община Лом). Островът е дълъг 4,3 километра, а максималната му ширина е триста метра. Намира се на малко по-малко от половин километър от българския бряг, а на местните хора е познат и с името Керкенеза.

Цялата южна страна на острова (откъм България) е покрита с хубав, фин пясък. Макар и непознат за масовия турист, през летните месеци тукашният плаж става притегателно място за много от жителите на района. До него може да се стигне с лодка, като рибарите ще ви вземат символична сума, за да ви закарат. Разбира се, ако възнамерявате да опънете палатка и да останете тук по-дълго, трябва да вземете със себе си всичката необходима екипировка и провизии, тъй като на Добрина няма нито магазини, нито питейна вода.

Голяма част от острова е покрита с хубави, гъсти смесени гори от върба и топола, в които имате възможност да намерите така желаната прохлада в големите жеги, характерни за региона. Речното дъно тук е чисто и полегато, а течението - слабо, така че можете да се къпете, без да се притеснявате за здравето и живота си. Разбира се, трябва да подходите с нужната сериозност, защото плуването в неохраняеми водоеми винаги крие известни рискове.

Плажът на остров Добрина никога не е пренаселен и дава отлични възможности да откриете някое тихо и спокойно местенце, на което да се отпуснете и да релаксирате пълноценно под ярките слънчеви лъчи. Бреговата ивица е предпочитано място и от млади хора, стремящи се да общуват с дивата природа и избягващи шумните ни и претъпкани големи градове.

  • Плажове
Добри дол - Забележителност Плаж Остров Добрина - Снимка 1 Добри дол - Забележителност Плаж Остров Добрина - Снимка 2