3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Драгаш войвода

Price comment  Цена:
адрес:
Драгаш войвода
имейл:
телефон:

Плажът на село Драгаш войвода е разположен на около три километра от него, на брега на река Дунав. Той е сравнително голям, покрит с хубав пясък и се намира в участък, където дъното е полегато, а течението не е особено силно и позволява да плувате. Разбира се, трябва да бъдете пределно предпазливи, тъй като плажът е неохраняем и това може да доведе до неприятни инциденти.

От селото до плажа води черен път. В интерес на истината, много малко хора, предимно местни, идват да почиват тук. Причината за това е, че Драгаш войвода остава встрани от основните ни туристически дестинации и няма изградена инфраструктура. Но това е добре дошло за всички, които не са претенциозни, защото на дунавския бряг край селото можете да разпънете палатката си, да се отпуснете и да релаксирате в продължение на няколко дни или дори седмици, оставайки насаме със себе си и мислите, близките или приятелите си.

Същевременно селото може да ви предложи всички необходими продукти, тъй като има универсални магазини, а имате възможност и да седнете в някое от местните заведения, за да хапнете и да се позабавлявате в хубава компания. Хората са приятни и гостоприемни, с радост ще ви нагостят с някой от местните специалитети, ще ви разкажат за легендите и миналото на селото или дори ще ви предложат подслон срещу символична сума.

В околността на Драгаш войвода се намират цели три защитени местности, където можете да се запознаете с невероятната природа на този район, обединени в Природен парк “Персина” - “Персински блата” (създаден, за да съхранява колонията от водоплаващи птици с международно значение); Защитените местности “Остров Милка” и “Остров Китка”, който са обявени, за да запазят заливните гори от бяла бреза и топола, в които гнездят няколко двойки морски орли; също така Защитена местност “Кайкуша”, която е остатък от простиращата се преди години в Свищовско-Беленската низина влажна зона.

  • Плажове
Драгаш войвода - Забележителност Плаж Село Драгаш войвода - Снимка 1 Драгаш войвода - Забележителност Плаж Село Драгаш войвода - Снимка 2 Драгаш войвода - Забележителност Плаж Село Драгаш войвода - Снимка 3