3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Крайморие

Price comment  Цена:
адрес:
Друг
имейл:
tic_burgas@burgas.bg
телефон:
0035956825772

Плажът на Крайморие се намира в живописния залив Ченгене скеле, само на десетина километра от центъра на град Бургас. Районът е богат на природни забележителности, разнообразна флора и фауна, включени в рамките на защитените зони Пода, Ченгене скеле и Узунгерен. Плажът е изключително комуникативен и посещаван, тъй като квартал “Крайморие” е свързан с останалата част на Бургас чрез редовна автобусна линия.

Пясъкът тук е мек, със златист пясък, разположен на тясна, но доста дълга ивица по брега на залива. Морското дъно е полегато, без резки промени в дълбочината, ями и водовъртежи. Единственият недостатък е, че в морето има много камъни и трябва да сте внимателни, когато стъпвате по дъното. Но това е пренебрежимо на фона на живописните пейзажи, които ви заобикалят.

На плажа е отделена платена зона, в която се предлагат шезлонги и чадъри, а професионални спасители се грижат за здравето и живота на плажуващите. Тих и спокоен, плажът на Крайморие е предпочитана дестинация за семейства с деца. За това допринася и добрата му комуникативност - в непосредствена близост има къмпинг, заведения за хранене, много магазини, барове и хотели от семеен тип. Можете да се възползвате и от безплатен паркинг.

Плажът на Крайморие ви дава възможност да посетите редица забележителности наоколо. Морската градина на Бургас е само на няколко километра, а наблизо са също така Несебър, Созопол и други магнетични кътчета на българското Черноморие. Разбира се, местата за забавление и нощен живот наоколо са повече, отколкото можете да обиколите за една лятна ваканция...

  • Плажове
Друг - Забележителност Плаж Крайморие - Снимка 1 Друг - Забележителност Плаж Крайморие - Снимка 2 Друг - Забележителност Плаж Крайморие - Снимка 3 Друг - Забележителност Плаж Крайморие - Снимка 4