3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Северен плаж Несебър

Price comment  Цена:
адрес:
Друг
имейл:
телефон:
0035955442611

Северният плаж на Несебър се намира от другата страна на провлака, който свързва полуострова на стария град със “Слънчев бряг” - един от най-големите курортни комплекси в страната. Плажът е сред най-посещаваните по цялото ни Черноморие, както заради близостта си до популярните туристически дестинации, така и заради безспорните си достойнства.

Пясъкът тук е фин, чист и мек, така че краката ви потъват в него. Разбира се, този факт има особена притегателна сила за семейства с малки деца, тъй като позволява на родителите да оставят спокойно малчуганите да лудуват на воля. Независимо от това, че като абсолютни стойности Северният плаж е сравнително малък, той е най-големият и най-посещаваният от трите несебърски плажа.

Въпреки това ивицата не е пренаселена и дава възможност да се отпуснете на спокойствие, освен в най-натоварения туристически сезон, когато трябва да дойдете рано сутрин, за да си намерите място. Макар и по-голямата част от плажа да е заета от платена зона с чадъри и шезлонги, има достатъчно място, на което всеки летовник може да се разположи удобно и да се наслаждава на красотата на природата и прохладния бриз.

Северният плаж на Несебър се охранява от професионални спасители, а по бреговата ивица има няколко заведения, в които можете да хапнете традиционна българска кухня, да пийнете нещо разхладително или да се повеселите с приятели. Морето е топло и плитко, защитено от северните ветрове. Разбира се, възможностите за забавления са безкрайни, защото “Слънчев бряг” е само на няколкостотин метра.

  • Плажове
Друг - Забележителност Северен плаж Несебър - Снимка 1 Друг - Забележителност Северен плаж Несебър - Снимка 2 Друг - Забележителност Северен плаж Несебър - Снимка 3 Друг - Забележителност Северен плаж Несебър - Снимка 4