3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Бачо Киро

Price comment  Цена:
6.00
адрес:
Дряново
имейл:
телефон:
00359887139037

Хижа Бачо Киро се намира в района на Дряновския манастир. Комплексът представлява голяма, двуетажна сграда, която може да побере до седемдесет и пет души. Санитарните възли и баните са етажни и се споделят от посетителите. Водоснабдена и електрифицирана, хижата разполага също така с безжичен Интернет, ресторант, лавка и кафе-аператив. Отоплението е централно. В хижата има възможност да се провеждат детски лагери, зелени училища, семинари и обучения по всяко време на годината. По желание на нощуващите се организира дискотека.

До хижата може да се стигне от Габрово – пътят е около петнадесет километра. По-близо е Дряново – на седем, а от ж.п. спирка Бачко Киро преходът е само двадесет и пет минути. Подобна е и ситуацията от гара Върбаново – от там до хижата се върви четиридесет минути. Пътят е асфалтиран и комплексът разполага с паркинг, така че идването с кола не е проблем. Хижа Бачо Киро работи целогодишно!

В съседство е благоустроената пещера „Бачо Киро“, която е само на сто метра западно от хижата. Дряновският манастир е също в непосредствена близост – точно срещу Бачо Киро, на отсрещния бряг на реката. Водопадът Синият Вир и къмпинг Стринава са на петнадесетина минути път.

  • Хижи
Дряново - Забележителност Хижа Бачо Киро - Снимка 1 Дряново - Забележителност Хижа Бачо Киро - Снимка 2 Дряново - Забележителност Хижа Бачо Киро - Снимка 3 Дряново - Забележителност Хижа Бачо Киро - Снимка 4