3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж град Дунавци

Price comment  Цена:
адрес:
Дунавци
имейл:
телефон:

Плажът край град Дунавци (община Видин) се намира само на петнадесет километра южно от областния център и предлага отлични условия за събиране на тен и практикуване на различни водни спортове. През последните години къпането тук не е позволено официално заради проблемите със замърсяването на втората по големина европейска река. Въпреки това много местни хора, а също така и туристи избират плажа на Дунавци за място, на което да плуват, релаксират, упражняват хобитата си и къмпингуват.

Основните причини за това са, че тук е много спокойно, плажната ивица е широка, чиста и покрита с фин пясък, а речното дъно е полегато, без ями, течения или водовъртежи. Не е маловажно и че на и около плажа край Дунавци има отлични условия за къмпинг, екотуризъм, офроуд и няколко впечатляващи туристически маршрута.

На плажа край град Дунавци можете да карате каяк, на отидете на риболов, да поплувате или просто да се забавлявате с приятели. Ивицата е сравнително чиста, покрита с фин пясък, а дъното на повечето места е полегато, без водовъртежи, ями и подводни течения. Все пак трябва да имате предвид, че плуването тук крие потенциални опасности, тъй като плажът е неохраняем. Наблизо е разположено и изкуствено езеро, което е богато на риба и е изключително подходящо за качествена отмора и релакс.

  • Плажове
Дунавци - Забележителност Плаж град Дунавци - Снимка 1 Дунавци - Забележителност Плаж град Дунавци - Снимка 2 Дунавци - Забележителност Плаж град Дунавци - Снимка 3