3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Парк Рила

Price comment  Цена:
адрес:
Дупница
имейл:
телефон:

Парк Рила се намира в град Дупница. Разположен е в покрайнините на селището, в посока село Бистрица. До него може да се стигне с кола, обществен транспорт и специално изградената за целта велоалея. След реконструкция и обновление, паркът отваря врати през 2010 година. Паркът е финансиран от програма ФАР в партньорство със сръбската Община Враня. Той е на стойност 6 325 459,44 евро, от които, предоставени от ЕС и МРРБ е 29 125,65 евро, а останала сума е собствен финансов принос на Община Дупница. Разположен е върху площ от 280 декара, дължината му е 2 км., има 8 км. каменни алеи. Паркът се намира на 1,5 км. от центъра на града, като до него е изградена специална велоалея с дължина от 0,2 км. Има пуснато и автовлакче от центъра до парка. Билетчето за тази атракция струва 1 лв. Влакчето тръгва на всеки час. В парка не се допускат коли, заради което пред входа му е изграден автопаркинг. През територията му криволичи река Бистрица, над която са изградени 38 мостчета за преминаване до различни точкии атракции. В парка растат множество дървета, храсти и цветя. Над парка се намира параклисът „ Св. Иван Рилски” . Храмът бе построен на мястото, където преди 2 години по време на строителните работи в парка бе открит чудотворен камък с изобразени върху него образи на Света Богородица, Света Петка и Свети Мина. В парка има езеро с водни колела. Там 15 минути разходка струва 2 лв. За безопасността на хората се грижи спасител. На територията на парка има и футболно игрище, волейболно игрище, тенис кортове, баскетболно игрище, басейн с олимпийски размери, където има идея да се провеждат и състезания, зоокът, театрални сцени, 10 барбекюта за по 25 човека всяко, обособен терен за фитнес тренировки. За най-малките посетители има детска площадка с катерушки, напълно съобразени с изискванията за безопасност, както и два малки басейна. Плувният комплекс, който е с 24-часово работно време има и летен бар. Освен с напитки, посетителите на плувния комплекс ще имат възможност да се заредят и с подходяща доза емоции в прохладните вечери, тъй като тук има и дискотека. Ресторантът в плувният комплекс предлага богато и разнообразно меню.

За посетителите на басейните са осигурени шезлонги, ВИП-зона, но има и обособени места, в които ще могат да се разположат и върху зелена морава.

Осигурена е и площадка за плажен волейбол.

Ако сте гости на Дупница, Парк Рила е най-подходящото място за отдих, разходка и приятни емоции.

За посетителите на басейните са осигурени шезлонги, ВИП-зона, но има и обособени места, в които ще могат да се разположат и върху зелена морава.

Осигурена е и площадка за плажен волейбол.

Ако сте гости на Дупница Парк Рила е най-подходящото място за отдих, разходка и приятни емоции.

  • Паркове
Дупница - Забележителност Парк Рила - Снимка 1 Дупница - Забележителност Парк Рила - Снимка 2 Дупница - Забележителност Парк Рила - Снимка 3 Дупница - Забележителност Парк Рила - Снимка 4 Дупница - Забележителност Парк Рила - Снимка 5