1 stars

Бунгало/ Къмпинг
Космос

Price comment  Цена:
3.50
адрес:
Дуранкулак
имейл:
-
телефон:
00359887235332

Къмпинг “Космос” е построен в най-северната част на българското Черноморие, само на десетина километра от румънската граница. Най-подходяща изходна точка за него е село Дуранкулак, докъдето води четири километров асфалтов път. Къмпингът е изграден още през шестдесетте години на ХХ век. През комунистическия период той е посещаван изключително от чехословашки туристи. В момента “Космос” е частна собственост и приема както български, така и чуждестранни туристи.

Комплексът се намира в близост до нос Карталбурун, в подножието на който е изградено малко рибарско пристанище. Носът разделя два плажа - Дуранкулак-север, който има дължина около два километра и половина и стига до румънската граница при нос Сиврибурун и дългият почти седем километра Дуранкулак - Крапец, свършващ при нос Крапец. В близост е и защитената местност “Дуранкулашко езеро”, представляваща крайбрежен лиман в невероятно разнообразие на флората и фауната (особено в орнитологично отношение).

Къмпингът е разположен в началото на южния плаж, точно на мястото, на което до брега излиза асфалтовият път от село Дуранкулак. Понякога неудобство за туристите създава натрапчивата миризма на разлагащи се водорасли, които морето изхвърля в района. Въпреки това обаче “Космос” притежава незаменими достойнства за любителите на по-спокойното и непосредствено прекарване сред природата. Далеч от претъпканите плажове и шумните курорти, къмпингът е перфектното място за усамотение, плуване в морето, гмуркане, риболов (както морски, така и в езерото).

Капацитетът на “Космос” е доста сериозен - шестдесет бунгала с около 250 легла. Не всички бунгала предлагат еднакво добри условия, затова трябва да се запознаете със състоянието им преди да се настаните. Всяко от тях има по три легла, баня, тоалетна и малка веранда. Цената е 35 лева на вечер за цяло бунгало. В къмпинга има също дневен бар и ресторант. Приема посетители от май до септември месец.

Гостите могат да ползват детска площадка, футболно и волейболно игрище, както и паркинг. В къмпинга е обособено място за каравани и разпъване на палатки. Могат да се ползват специално изграден санитарен възел, ток и външни мивки. Цената е седем лева на човек.

  • Ресторант
  • Подходящо за деца
  • Спорт
  • Безплатен Паркинг
  • Къмпинг/Бунгало
  • На море

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Дуранкулак - Хотел Космос - Снимка 1 Дуранкулак - Хотел Космос - Снимка 2 Дуранкулак - Хотел Космос - Снимка 3 Дуранкулак - Хотел Космос - Снимка 4 Дуранкулак - Хотел Космос - Снимка 5