3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Дъбован

Price comment  Цена:
адрес:
Дъбован
имейл:
телефон:

Плажът на село Дъбован е един от най-малките по българското крайбрежие на река Дунав но, за сметка на това, е изключително красив, кокетен и спокоен. Покрит с фин, хубав пясък, той е рядко посещаван и дава всички възможности да се отпуснете и да се насладите на красотите на речния бряг и на изобилието от красиви гледки към Дунава, българския и румънския бряг.

Речното течение тук е слабо, а дъното - полегато и чисто, без да крие неприятни изненади като ями и водовъртежи. Макар и да може да се желае доста, що се отнася до чистотата на водата, тъй като Дунав е една от най-замърсените в индустриално отношение реки в Европа, тук всяко лято се събират както хора от околните селища, така и туристи, за да се припичат под щедрите лъчи на слънцето и да се забавляват с приятели. Напоследък плажът на Дъбован е място, на което любители на летуването далеч от основните ни дестинации и големите градове опъват палатки, паркират кемпери или каравани и прекарват тук по няколко дни, дори и седмици.

Ако решите да предприемете подобна авантюра, не бива да се притеснявате - селото е доста голямо за мащабите на Северозападна България (повече от 550 човека) и има няколко магазина, от които можете да се снабдите с всичко необходимо. При положение, че сте любители на риболова, Дъбован е точно вашето място - тук можете да опитате слуката си както в Дунава, така и в микроязовира край селото.

Заговорете се с местните хора - ще разберете интересни легенди, ще се запознаете със специфичния им диалект, а може и да отседнете в някоя от тукашните къщи на символични цени. Не се съмнявайте, че ще ви нагостят с традиционни за региона ястия, които определено ще провокират сетивата и вкусовите ви рецептори.

  • Плажове
Дъбован - Забележителност Плаж Село Дъбован - Снимка 1 Дъбован - Забележителност Плаж Село Дъбован - Снимка 2 Дъбован - Забележителност Плаж Село Дъбован - Снимка 3