3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Дюни

Price comment  Цена:
адрес:
Дюни
имейл:
телефон:

Плажът в курортен комплекс “Дюни” е един от най-живописните и популярни по българското Черноморие. Разположен само на около половин час с автомобил от втория по големина морски град в България, Бургас, и на седем километра от красивия Созопол, плажът е просторен и заобиколен от тучна зеленина и високи дървета.

Ивицата е дълга цели четири километра и половина, а широчината и също не е малка - около сто метра. На плажа в курорта “Дюни” има платена зона, в която можете да си наемете чадъри и шезлонги, но, ако нямате желание да давате пари, има и достатъчно свободно място, на което можете да опънете хавлията си. Разбира се, помислено е и за любителите на плажните спортове - изградени са игрища футбол и волейбол.

Тук можете да практикувате и всички видове водни спортове - гмуркане, сърф, уиндсърфинг, плуване, каране на джет, водни колела, разходки с лодки... Водата е чиста и много бистра, така че е особено подходяща за гмуркане, тъй като имате възможност да се запознаете с всички красоти на водното царство.

Достатъчно красноречив факт е, че плажът има син фаг, което е показател за екологичната му чистота. “Дюни” е подходящ за семейства с деца, тъй като морето тук е плитко и спокойно, а на брега са изградени площадки за игра, така че родителите да могат да си почиват, докато малчуганите се забавляват. В околността можете да се порадвате на забележителни гледки, а курортът и плажът са изходна, междинна или крайна точка на много туристически маршрути.

  • Плажове
Дюни - Забележителност Плаж Дюни - Снимка 1 Дюни - Забележителност Плаж Дюни - Снимка 2 Дюни - Забележителност Плаж Дюни - Снимка 3