3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Евлогиево

Price comment  Цена:
адрес:
Евлогиево
имейл:
телефон:

Плажът на село Евлогиево се намира на брега на река Осъм, на неколкостотин метра в западна посока. Мястото е доста усамотено, разположено е в близост до село Муселиево, преди завоя на северозапад между двете населени места. От него се подължава на югозапад по черен път, които извежда в живописна местност, закътана сред покритите с хубави гори брегове на реката. Плажът е покрит с изненадващо фин за река пясък, тесен е, но е сравнително дълъг. Имайки предвид, че тук не идват много хора, това не е проблем, защото винаги можете да си намерите място, на което да се усамотите и да прекарате известно време на спокойствие, близо до природата.

Речното дъно е полегато, течението на реката е сравнително слабо, но все пак трябва да имате предвид, че плажът е неохраняем. Освен това е важно да се знае, че по време на големите снеготопения през пролетта или когато има обилни валежи в Централна Стара планина, откъдето извира Осъм, реката приижда много и става много опасна.

Макар и да е сравнително малко, Евлогиево е доста уредено село, така че, ако решите да опънете палатка на брега, можете да си закупите всички необходими продукти от универсалния магазин или кръчмата. При желание дори имате възможност да намерите къде да нощувате на символични цени. Само на няколко километра е разположен и Природен парк “Персински блата”, където любителите на животинския и растителен свят могат да видят едни от най-редките представители на птичето царство, особено що се отнася до водоплаващите птици, чиято запазена територия е районът.

  • Плажове
Евлогиево - Забележителност Плаж Село Евлогиево - Снимка 1 Евлогиево - Забележителност Плаж Село Евлогиево - Снимка 2 Евлогиево - Забележителност Плаж Село Евлогиево - Снимка 3