3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Езерец

Price comment  Цена:
адрес:
Езерец
имейл:
телефон:

Плажът край Езерец (община Шабла, област Добрич) е един от най-северните в България. Намира се на два километра от селото и е доста обширен - започва от южния плаж на село Крапец и свършва на мястото, на което започва къмпинг “Добруджа”. На Езерецкия плаж има къмпинг с каравани и места за разпъване на палатки, където можете да заведете домашния си любимец и да прекарате хубаво вечер с приятели или със семейството си, приготвяйки си барбекю.

Дължината на плажа край село Езерец е повече от два километра, а на места ширината му превишава сто метра, което съвсем не е характерно за северното ни Черноморие. Той е заобиколен от хубава иглолистна гора, която дава така желаната прохлада през горещите летни дни.

Плажът не е застроен и е запазил очарованието си от преди десетилетия, когато повечето пясъчни ивици по българското Черноморие не бяха покрити с лъскави хотели и заведения. Затова и плажът на село Езерец е едно от най-предпочитаните места за туристите, които търсят спокойствие и тишина.

Пясъкът е фин и чист, морето е тихо и спокойно, сравнително топло за стандартите на северното ни Черноморие. Тъй като остава настрани от обичайните туристически дестинации, плажът на Езерец е запазил очарованието си и може да ви предложи много спокойствие и възможности за почивка в хармония с природата. Наблизо е и Кария - единственото официално рибарско селище в България.

Къщите му са сякаш накацали по самия бряг, а на около километър от плажа се намира и красивото Езерецко езеро, откъдето идва и името на селото. Тъй като се намира на пътя на прелетните птици, познат като Via Pontica, езерото предлага много възможности за орнитологични наблюдения. Тук гнездят или си почиват огромно количество птици - диви гъски, пъдпъдъци, гургулици, диви патици, бекаси и още десетки видове редки и защитени представители на птичето царство.

Заради близостта на морето и езерото, както и заради спокойствието, което предлага Езерецкият плаж е предпочитано място както от летовници, така и от любители на орнитологията и риболова. От центъра на разположения на шест километра град Шабла дотук има няколко редовни автобусни линии.

  • Плажове
Езерец - Забележителност Плаж Езерец - Снимка 1 Езерец - Забележителност Плаж Езерец - Снимка 2 Езерец - Забележителност Плаж Езерец - Снимка 3