3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Елените

Price comment  Цена:
адрес:
Елените
имейл:
телефон:

Плажът на курортен комплекс “Елените” е малък и кокетен. Дължината на ивицата му е осемстотин метра, но е доста широка. Пясъкът е чист и златист на цвят, а по протежение на цялата ивица са поставени чадъри и шезлонги, които могат да се ползват от всички гости на хотелите и курорта като цяло.

Плажът на “Елените” е специфичен с това, че е заобиколен от буйна растителност, която през летните месеци гали окото с наситено зеления си цвят. Морето тук е лазурно и чисто, а обилното слънцегреене създава условия за плажуване и къпане от май, та чак до началото на октомври месец. Морето е плитко и дълбочината му се увеличава много плавно; няма никакви дънни ями, водовъртежи или мъртви течения.

Условията за практикуване на водни спортове са отлични - каране на водно колело, джет или “банан”, сърфиране, подводно гмуркане... Тук можете да практикувате повече от двадесет вида водни спортове. Каквито и да са предпочитанията ви, плажът на курортен комплекс “Елените” ви предлага отлични условия за упражняване на хобито ви.

Курортният комплекс “Елените” и плажът му са разположени в южното подножие на Стара планина, край нос Емине, където тя стига до Черно море. Курортът е луксозен и привлича основно чуждестранни туристи. Отличава се от повечето ни черноморски дестинации с това, че предлага на посетителите си спокойствие и тишина.

  • Плажове
Елените - Забележителност Плаж Елените - Снимка 1 Елените - Забележителност Плаж Елените - Снимка 2 Елените - Забележителност Плаж Елените - Снимка 3 Елените - Забележителност Плаж Елените - Снимка 4