3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Робинзон

Price comment  Цена:
адрес:
Елените
имейл:
телефон:

Плаж Робинзон е разположен на територията на един от най-посещаваните курорти по българското Черноморие - “Елените”. Както курортният комплекс, така и плажът са предпочитани предимно от семейства с малки деца, тъй като осигуряват нужното спокойствие, за да прекарате една наистина незабравима лятна ваканция.

“Елените” е един от новите курортни комплекси по крайбрежната ни ивица и заради това тук не можете да видите нито една от старите, ръбести и тромави сгради, присъщи за епохата на “развития” социализъм. Селището е малко и кокетно и предлага на курортистите възможност да се отърсят от стреса на ежедневието. Разбира се, едно от основните му достойнства е красивият, отлично поддържан плаж.

Разположен в малък залив само на девет километра от един от най-големите ни курорти “Слънчев бряг”, той предлага отлични условия за летуване. Морето е плитко и топло, без дънни ями и подводни течния, пясъкът е със златист цвят и толкова фин, че когато ходите по него, имате чувството, че краката ви потъват в безкрайна мекота. Поради това, освен семейни двойки, тук идват и много млади хора, които търсят уединение сред природата. Самата ивица е дълга осемстотин метра, а морето наоколо е кристалночисто.

В непосредствена близост по плажа има красива широколистна, иглолистна и смесена гора, която може да ви спаси и от най-големите жеги. Тук обаче те не са често явление, защото комплексът е разположен в подножието на южните склонове на Стара планина и климатът е мек, приятен и прохладен. Въздухът е чист и свеж, наситен с кислород и йод, така че няколко дни тук биха могли да ви помогнат да се отърсите от всички житейски проблеми.

В близост се намират редица туристически забележителности като нос Емине (най-източната точка на Стара планина), старата част на Несебър, курортният комплекс “Свети Влас”. Тъй като плаж Робинзон е разположен в рамките на “Елените”, можете да се възползвате от всички екстри, които се предлагат там - практикуване на цялата гама водни спортове, езда, голф, билярд, тенис на корт... На самия плаж има и платена зона, където имате възможност да наемете шезлонги и чадъри или да се позабавлявате с бънджи катапулт и парашути. Излишно е да споменаваме, че в такъв реномиран курорт възможностите за забавления в малките часове са повече от изобилни.

  • Плажове
Елените - Забележителност Плаж Робинзон - Снимка 1 Елените - Забележителност Плаж Робинзон - Снимка 2 Елените - Забележителност Плаж Робинзон - Снимка 3