3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Иракли

Price comment  Цена:
адрес:
Емона
имейл:
телефон:
0035955442611

Плажът на Иракли е впечатляващ както с размерите, така и с красотата си. В единия му край е изграден прочутият къмпинг и бунгала на различни институции и учреждения, но останала му част не носи никакви следи от човешка дейност и направо изумява с красивата си природа, мекия си, фин златист пясък и спокойното, чисто море. Плажът се намира на територията на едноименната защитена местност, само на около седем километра на север от село Емона, на девет от куротния град Обзор и на по-малко от половин час път с автомобил от старинния Несебър.

Ивицата е дълга над три километра, като на места по нея могат да се видят пясъчна лилия и други растителни видове, застрашени от изчезване. С пълно право на Иракли му се носи славата на диво място с прелестна природа, което привлича множество летовници, съзнателно стремящи се да избягват основните туристически дестинации и големите ни, шумни курорти. Плажът е идеалното място да прекарате известно време в тишина и спокойствие, да се наслаждавате на малките неща в живота, прекрасните изгреви и залези, спокойното море, бриза и изобщо на всичко, което не можете да видите или усетите в големия град.

Напоследък Иракли стана много популярен заради ежегодно организираните празници Джулай морнинг. В нощта срещу първи юли тук се събират стотици българи и чужденци, за да посрещнат изгрева на слънцето. Плажът окончателно утвърждава славата си на убежище на свободолюбивите хора, тъй като поради усамотеността си е предпочитана дестинация за нудистите.

На Иракли обаче има и всички удобства за желаещите да се поглезят - заведения, ресторанти, тоалетни, душове, кабини за преобличане, чадъри и спасители. Наблизо са и курортите Елените (осем километра) и Слънчев бряг (шестнадесет километра), така че имате възможност да прекарате и няколко диви нощи из тамошните заведения.

  • Плажове
Емона - Забележителност Плаж Иракли - Снимка 1 Емона - Забележителност Плаж Иракли - Снимка 2 Емона - Забележителност Плаж Иракли - Снимка 3