3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Енчец

Price comment  Цена:
адрес:
Енчец
имейл:
телефон:
00359897994936

Село Енчец се намира само на пет километра северозападно от град Кърджали, на брега на едноименния язовир, един от най-големите в страната. Близостта му до областния център, чистотата на въздуха и водата, меката зима и прохладата на изкуствения водоем през лятото са основните причини селото да е една от популярните туристически дестинации в региона.

Надморското равнище тук е около 240 метра, а околността е наистина забележителна не само заради красивия язовир. Меките планински ридове са покрити с тучни гори, а в подстъпите към водата има големи поляни, които особено през пролетта са осеяни с диви цветя, от които се носи невероятно благоухание.

Голяма част от селището е заето от вилна зона, в която всяко лято отсядат хора от близо и далеч, стремящи се да избягат от шума и стреса на големите градове и пренаселеността на най-популярните ни курорти. Освен да се разположите на брега на язовира, за да събирате тен и да се наслаждавате на красивата природа, тук можете да плувате в горещите летни дни, както и да практикувате голяма част от водните спортове.

Предлагат се водни колела, джетове и водни ски под наем, но безспорно най-голямата атракция на Енчец са плаващите понтонни ресторанти, в които можете да се насладите на голямо разнообразие от рибни специалитети, докато се носите бавно по спокойната повърхност на язовира. Разбира се, мястото е любимо и за риболовците, тъй като рибното богатство на язовира не е тайна за никого. Тук можете да имате впечатляващ улов от пъстърва, сом, есетра, костур, кефал, бяла риба, червеноперка, амур, уклей... В близост до селото е изградена и хубава гребна база.

  • Плажове
Енчец - Забележителност Плаж Село Енчец - Снимка 1 Енчец - Забележителност Плаж Село Енчец - Снимка 2