3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Загражден

Price comment  Цена:
адрес:
Загражден
имейл:
телефон:

Плажът на плевенското село Загражден (община Гулянци) се намира непосредствено до него, на брега на Дунав. Той е сравнително просторен за критериите на българския бряг на реката и е покрит с фин пясък. Ивицата е чиста, течението тук не е особено силно, а гледките наистина са зашеметяващи. По крайбрежието ни природата е изключително добре запазена, почти девствена. На северозапад от плажа се намира Корабия, един от най-големите и красиви острови в румънската част на Дунава, а в далечината се вижда и по-ниският бряг на северната ни съседка.

Плажът на Загражден е малко познат за масовите туристи и затова привлича летовници, които съзнателно търсят места, на които да прекарат известно време далеч от шумните тълпи и големите ни курорти. Освен местните жители, които всяка година се разхлаждат във водите на голямата река, тук идват и хора, желаещи да разпънат палатките си, да разположат кемперите и караваните си или просто да прекарат няколко спокойни часа на едно красиво и все още не прекалено много засегнато от човешката дейност място.

В близост до плажа има кей и пристанище, които са особено привлекателни за любителите на риболова. Ежегодно тук се идват стотици хора от цялата страна, които имат желание да опитат късмета си. Можете да се пробвате и вие, особено ако сте склонни да дадете символична сума на някои от местните рибари, за да ви изведе в реката с лодката си и да ви запознае с тънкостите на занаята. Разбира се, имате и възможност просто да се повозите по течението на Дунава, което също няма да ви излезе толкова скъпо.

  • Плажове
Загражден - Забележителност Плаж Село Загражден - Снимка 1 Загражден - Забележителност Плаж Село Загражден - Снимка 2 Загражден - Забележителност Плаж Село Загражден - Снимка 3