3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Звезделина

Price comment  Цена:
адрес:
Звезделина
имейл:
телефон:
00359897994936

Плажът се намира край едноименното село Звезделина, разположено на един от най-големите и най-чисти изкуствени водоеми на територията на България - язовир “Студен кладенец”. Закътано между китните и красиви склонове на Източните Родопи, то е закътано на 450 метра надморска височина, което смекчава малко летните жеги и прави мястото привлекателно за местните жители, а също така и за туристи от близо и далеч.

Голяма роля за все по-нарастващата популярност на Звезделина и плажа й като туристическа дестинация има лесният достъп до селото. Освен близостта му до Кърджали, оттук минава железопътна, както и много автобусни линии по направлението Димитровград - Кърджали.

В селото има къщи за гости, в които можете да отседнете и магазини, където имате възможност да се снабдите с всичко необходимо, за да прекарате един или няколко дни на брега. Поради красивата и запазена природа, чистата вода, тишината и спокойствието, все повече туристи идват тук на палатки в горещите летни месеци. Макар и да не е обособен и охраняем, плажът на село Звезделина дава така желаната прохлада, тъй като можете да се къпете, без да се притеснявате за безопасността си. Разбира се, нужно е да подходите с повишено внимание.

На особена почит тук са водните спортове. Можете да практикувате едва ли не всички, които се упражняват в изкуствени водоеми, но най-популярни са гребането, карането на водни колела, сърфирането и уиндсърфинга. Край “Студен кладенец” обаче се събират най-много фенове на риболова. И това е съвсем обяснимо - чистите и прозрачни води на язовира са обитавани от сом, бяла риба, костур, каракуда, шаран и много други видове, а рибното богатство е впечатляващо, така че и начинаещите въдичари имат шанс да не се върнат вкъщи с празни ръце.

Туристическият комплекс край селото предлага вълнуващи разходки с лодка из “Студен кладенец”. Освен това, ако сте любители на фотографията и на фотолова в частност, околните планини са едно от най-подходящите места за практикуване на хобито ви в България - изобилието на редки животински видове, природни, културни и исторически забележителности наистина е впечатляващо.

  • Плажове
Звезделина - Забележителност Плаж Село Звезделина - Снимка 1 Звезделина - Забележителност Плаж Село Звезделина - Снимка 2 Звезделина - Забележителност Плаж Село Звезделина - Снимка 3 Звезделина - Забележителност Плаж Село Звезделина - Снимка 4