3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Маршрут Домът на сойката

Price comment  Цена:
1
адрес:
Златни пясъци
имейл:
телефон:
0035952355591

“Домът на сойката” е образователен детски туристически маршрут, представящ на най-малките любители на орнитологията в частност и фауната като цяло типичните за Природен парк “Златни пясъци” животински видове в тяхната естествена среда. Трасето започва в непосредствена близост до управлението на едноименния курортен комплекс и има кръгова форма. Приблизителната продължителност на прехода е около 90 минути, но това е много относително, защото целта е по-скоро децата да се забавляват и да опознават природата в непринудена обстановка.

За да се осигури максимален комфорт на малчуганите от всички възрастови групи, по трасето е изграден и детски кът, който се намира приблизително на средата на разстоянието. Маршрутът е изграден през 2001 година от дирекцията на Природен парк “Златни пясъци”. Въпреки че фокусът е върху малките деца, трасето може да предостави много любопитна информация и красиви гледки и на родителите им.

По протежение на маршрута туристите имат възможност да си починат на няколко приятни кътчета и край чешмите с хубава изворна вода. При желание от страна на организирани групи от дирекцията на Природния парк осигуряват водачи по трасето, които могат да дадат на малчуганите допълнителна информация за флората и фауната на района. В цената, която е два лева на дете, освен водачеството, се включват беседа на екологична тема и игра в същия дух.

  • Маршрути
Златни пясъци - Забележителност Маршрут Домът на сойката - Снимка 1 Златни пясъци - Забележителност Маршрут Домът на сойката - Снимка 2 Златни пясъци - Забележителност Маршрут Домът на сойката - Снимка 3 Златни пясъци - Забележителност Маршрут Домът на сойката - Снимка 4