3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Панорама

Price comment  Цена:
адрес:
Златни пясъци
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Панорамният плаж се намира в северната част на един от най-големите ни летни курорти - “Златни пясъци”. Разположен е само на осемнадесет километра северно от морската ни столица Варна и е сравнително популярно, но въпреки това усамотено място, особено ако го сравняваме с останалите по българското Черноморие.

Плажът е охраняем и предлага на посетителите си платени чадъри и шезлонги, както и свободна зона, в която можете да се разположите спокойно кърпата си, без да ви се налага да давате каквито и да било пари. За посетителите на плажа са осигурени тоалетни и душове. Поради близостта си до големи туристически дестинации и това, че основните туристически потоци го подминават, той е особено популярен сред нудистите и натуристите. Тук се е намирал и единственият нудистки бар в България.

В непосредствена близост до плажа е разположен къмпинг, в който можете да паркирате своите каравани и кемпери или да разпънете палатките си. Бреговата ивица е сравнително къса, но за сметка на това е чиста и покрита с фин и чист пясък. Морето тук е спокойно, водата е кристална, а дъното е полегато, без никакви ями, водовъртежи и коварни подводни течения. Поради тази причина тук идват да почиват и семейства с малки деца.

Плаж Панорама е подходящ за практикуване на всички видове водни спортове - гмуркане, каране на сърф, водно колело, така наречените “банани”, кайт и много други. На пясъчната ивица има възможност да упражнявате плажни волейбол и футбол.

  • Плажове
Златни пясъци - Забележителност Плаж Панорама - Снимка 1 Златни пясъци - Забележителност Плаж Панорама - Снимка 2 Златни пясъци - Забележителност Плаж Панорама - Снимка 3