3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Централен плаж Златни пясъци

Price comment  Цена:
адрес:
Златни пясъци
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

През годините “Златни пясъци” си е заслужил славата на един от най-големите и посещавани курорти по българското Черноморие. Намира се само на няколко километра от морската ни столица Варна и предлага на туристите възможност да прекарат лятната си отпуска в луксозна обстановка и в зависимост от предпочитанията си да релаксират сред тишина и спокойствие или да купонясват здраво в десетките барове и нощни заведения.

Без съмнение едно от най-големите достойнства на курорта е централният му плаж. Пясъчната ивица е широка, чиста и отлично поддържана. Въпреки внушителната си площ обаче, в разгара на летния сезон тя е пренаселена, защото туристическият интерес към нея е много голям. На плажа са създадени всички удобства, за да могат почиващите да се поглезят и да релаксират пълноценно. Изградени са заведения за хранене и барове, душове и тоалетни. Има няколко игрища за плажни футбол и волейбол, а условията за практикуване на всички видове водни спортове наистина са отлични. Плажът се охранява от професионални спасители, за да бъдат туристите максимално спокойни за здравето и безопасността както на себе си, така и на своите близки.

Централният плаж на курорта “Златни пясъци” има платена зона, в която можете да си наемете чадър и шезлонг, а също и безплатна, където е разрешено да се разположите на спокойствие. По алеята към ивицата можете да си закупите различни сувенири, дрехи и плавни принадлежности. Имайте предвид, че е препоръчително да дойдете рано сутрин, за да можете да намерите място за паркиране и за да се разположите на плажа. В близост има голям аквапарк, където децата ви могат да се забавляват от сърце.

  • Плажове
Златни пясъци - Забележителност Централен плаж Златни пясъци - Снимка 1 Златни пясъци - Забележителност Централен плаж Златни пясъци - Снимка 2 Златни пясъци - Забележителност Централен плаж Златни пясъци - Снимка 3