3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Село Искър

Price comment  Цена:
адрес:
Искър
имейл:
телефон:

Плажът се намира в село Искър, разположено по поречието на едноименната река, на само на няколко километра от брега на Дунава. Бреговата ивица е тясна и дълга, покрита с пръст и само на места с пясък. Въпреки всичко обаче тук можете да се насладите на страхотни гледки и да се радвате на спокойствие и тишина, както и на прохладата на реката през най-топлите летни месеци.

Селото е малко и не е близо до основните туристически дестинации, така че, ако очаквате да получите лукс или добро обслужване, това определено не е вашето място. В случай обаче, че търсите усамотение сред природата или приятно прекарване с приятели на открито, този непознат плаж може да се превърне в търсеното от вас кътче, на което за няколко часа или дори за няколко дни (ако дойдете тук с караваната, кемпера си или решите да опънете палатка), да се “скриете” от цивилизацията.

През летните месеци реката обикновено е спокойна и топла; дъното е полегато и не крие опасни течения или ями. Все пак трябва да имате предвид, че плажът е неохраняем и е нужно да се внимава, особено, ако сте с малки деца или не сте добри плувци. При положение, че сте достатъчно предпазливи обаче, тук можете да релаксирате отлично и да се насладите на тишината и красотата на природата в едно от най-непознатите кътчета на България.

Плажът на село Искър е посещаван и заради възможностите за риболов, които дава. Запалените въдичари от околността, а и от различни краища на България, идват всяка година, за да опитат късмета си. И обикновено им “връзва”, тъй като тук има забележително разнообразие от различни видове речна риба, и то във впечатляващи количества. Ако останете за няколко дни, можете да отскочите и до село Гиген, край което се намират останките на един от най-големите римски градове по балканското поречие на река Дунав - Улпия Ескус.

  • Плажове
Искър - Забележителност Плаж Село Искър - Снимка 1 Искър - Забележителност Плаж Село Искър - Снимка 2 Искър - Забележителност Плаж Село Искър - Снимка 3