3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Русалка

Price comment  Цена:
адрес:
Каварна
имейл:
телефон:

Плажът в курорта “Русалка” е един от най-посещаваните и привлекателните по цялото българско Черноморие. Прекрасният климат, отличното местоположение в близост до морската ни столица Варна, плиткото и топло море без дънни ями и мъртви вълнения... Всички тези фактори привличат неудържимо туристите на плажа Русалка. Още повече, че от дълги години той е придобил славата на един от най-атрактивните по крайбрежието ни и заради едноименния къмпинг, приютявал в миналото ежегодно хиляди любители на почивката сред природата.

Плажът е разположен в тих залив в самото подножие на прохладна дъбова гора, на територията на неповторимата местност Птичият залив (Таук лиман), обявена за Природен резерват заради огромното разнообразие на природния и животински свят, който я обитава. В момента плажът Русалка е част от ваканционното селище “Русалка - Елит” и край него са изградени редица хотели и къмпинг зони, снабдени с атракционни съоръжения - тенис кортове, спортни игрища, детски площадки, заведения за хранене, магазини, нощни барове.

Освен защитената местност “Птичият залив” само на няколко километра от плажа Русалка се намира и Археологическият резерват “Яйлата”, както и емблематичният за българската история нос Калиакра. Наоколо има истинско изобилие от малки, уединени плажове с кристално чиста вода, живописни скални образувания, даващи храна на фантазията, множество пещери и други природни и исторически забележителности.

Плажът на Русалка е разположен на двадесет километра от град Каварна, в непосредствена близост до селата Камен бряг и Българево. Ако имате късмет, дори можете да видите делфини, които скачат във водата и се забавляват, сякаш са малки деца.

За съжаление плажът не е особено голям и с всяка изминала година става все по-пренаселен заради популярността на комплекса. Освен семейни двойки с малки деца, тук идват хора с определени финансови възможности и любители на водни спортове, най-вече на гмуркането. Освен това панорамните гледки, които се откриват от Русалка, са зашеметяващи и привличат вниманието на туристите.

  • Плажове
Каварна - Забележителност Плаж Русалка - Снимка 1 Каварна - Забележителност Плаж Русалка - Снимка 2 Каварна - Забележителност Плаж Русалка - Снимка 3 Каварна - Забележителност Плаж Русалка - Снимка 4 Каварна - Забележителност Плаж Русалка - Снимка 5