4 stars 4 stars 4 stars 4 stars

Туристическа Атракция
Екопътека Бялата река

Price comment  Цена:
адрес:
Калофер
имейл:
cbkea@yahoo.com
телефон:
+35931335988

Пътеката започва северозападно от град Калофер, в близост до Калоферския манастир. Околността е невероятно красива и включва разнообразна растителност,като се започне от билките и се стигне до дървесните видове. Слънчеви, зелени полянки, гори и скали по които като тръгнеш няма начин да не достигнеш до още по-диво и красиво място, от което дъха ти ще спре при гледката ,която ще се разкрие пред теб. Изградени са 8 дървени мостчета,над водните каскади,които образува реката.Обезопасена е с парапети и стълбички, вградени в скалите. Самото преминаване по маршрута ще достави удоволствие на хората,обичащи силните усещания. Тук се намира най-голямото разнообразие на флора и фауна в България. Маршрутът следва ждрелото на реката, минавайки през бивак Бялата река. За любознателните туристи са поставени информационни табели, разказващи любопитни факти. Бивакът е любимо място за много туристи, в него има специално пригодени огнища, поставени са и маси и пейки за удобство на посетителите. От него можете да наемете всичко необходимо за нощуване навън.

Освен екопътеката, този комплекс включва и харесвания от деца и родители Център за оцеляване сред природата „Бяла река”. Има рапели, въжен мост и тролеи, а изживяването е неописуемо. Добре тренираните туристи могат да продължат пътя си от бивака към хижа Рай и Райското пръскало.

Ако решите да направите разходка по едно от стръмните била на планината, само за 1 час ще достигнете до сгушен на върха малък манастир. От това място ще се разкрие уникална гледка към връх ”Ботев” и към цялата местност.

  • Екопътека
Калофер - Забележителност Екопътека Бялата река - Снимка 1 Калофер - Забележителност Екопътека Бялата река - Снимка 2 Калофер - Забележителност Екопътека Бялата река - Снимка 3 Калофер - Забележителност Екопътека Бялата река - Снимка 4 Калофер - Забележителност Екопътека Бялата река - Снимка 5 Калофер - Забележителност Екопътека Бялата река - Снимка 6