3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Триглав

Price comment  Цена:
4.00
адрес:
Калофер
имейл:
телефон:
00359886275191

Масивът Триглав се намира южно от Главното Старопланинско било и е част от Калоферска планина. На запад се шири до долината на река Тъжа, а на североизток до долината на река Габровница и левите притоци на Тунджа. Сред вековната красота на горите му се намира и хижа Триглав - в подножието на върха, чието име носи (2276 метра).

Комплексът представлява две големи сгради и две три бунгала, които общо побират петдесет души. На разположение са туристическа столова и кухня. До хижата може да се стигне от село Тъжа за три часа и половина по маркирана пътека или седемнадесет километра по коларски път.

В съседство са хижите Тъжа и Мандрата на по два часа път, както и заслон Голям Кадемлия на четири часа. Красивият водопад Бабско пръскало е само на половин час път, а Кадемлийското пръскало, впечатляващо със своите седемдесет и два метра воден скок е на около час преход през старите иглолистни гори.

  • Хижи
Калофер - Забележителност Хижа Триглав - Снимка 1 Калофер - Забележителност Хижа Триглав - Снимка 2 Калофер - Забележителност Хижа Триглав - Снимка 3