3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Камчийски пясъци

Price comment  Цена:
адрес:
Камчия
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плаж Камчийски пясъци предлага на посетителите си съчетание от невероятна природа и чисто, спокойно и красиво море. Ако погледнете на север или юг, виждате единствено сякаш безкрайни ивици от златист пясък и черноморски дюни. Плажът се намира на около четиридесет километра от морската ни столица Варна и заема пространството между село Шкорпиловци и устието на живописната река Камчия. Камчийски пясъци е част от едноименната защитена местност.

Самият плаж наистина е огромен, което е нехарактерно за българското Черноморие. Той е привлекателен за туристите и със спокойствието и тишината, които дава. Само на метри от Камчийски пясъци расте голяма и хубава лонгозна гора, която е популярно място за къмпингуване и опъване на палатки. Недалеч оттук е резерват “Камчия”, където има отлични заведения за хранене и забавления. Организират се и разходки с лодки сред красивата околност.

Плажът няма никакви заведения и не се охранява. Поради това остава встрани от големия туристически поток и посетителите му спокойно могат да се настанят на някое самотно и уединено местенце. Въпреки, че не предлага атракции и забавления, плажът е незаменимо място за лятна почивка, ако сте любител на природата.

Едва ли в момента можете да откриете много незастроени кътчета по българското Черноморие. Затова и Камчийски пясъци става все по-привлекателна дестинация за странящите от лъскавите и шумни курорти туристи. До плажа се стига по черен път.

  • Плажове
Камчия - Забележителност Плаж Камчийски пясъци - Снимка 1 Камчия - Забележителност Плаж Камчийски пясъци - Снимка 2 Камчия - Забележителност Плаж Камчийски пясъци - Снимка 3