3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Камчия

Price comment  Цена:
адрес:
Камчия
имейл:
office@varnainfo.bg
телефон:
0035952820690

Плажът на курортен комплекс “Камчия” е един от най-обширните не само в региона, но и по цялото черноморско крайбрежие. Започва от Черни нос на юг, за да достигне до районите на къмпингите “Рай” и “Романтика” на север. Ивицата е разделена на три отделни части и е покрита с фин златист пясък.

Условията за летен туризъм тук наистина са чудесни - много свободно пространство, спокойно, чисто и топло море и изобилие от слънцегреене. Целият плаж е безплатен и впечатлява със зеленината наоколо и запазената си природа. По протежението му има множество закътани местенца, където можете да се усамотите и да се наслаждавате на почивката си на спокойствие. Разбира се, ако имате желание налице са възможности да се отдадете и на някой от любимите си водни или плажни спортове - тук условия за това са отлични.

Романтичният облик на плажа се допълва и от факта, че по цялото му протежение има едно-единствено малко плажно заведение, в което се предлагат разхладителни напитки, скара и пържена риба на повече от поносими цени. Някои от посетителите на плажа Камчия предпочитат да си опънат палатки направо на брега, но за останалите са изградени бунгала и хотели, в които могат да отседнат.

Морското дъно е полегато и плитко, водата е кристалночиста, няма никакви водовъртежи, дънни ями и мъртви течения. Това прави плажа Камчия предпочитано място за летуване както от семейства с малки деца, така и от любители на водните спортове.

  • Плажове
Камчия - Забележителност Плаж Камчия - Снимка 1 Камчия - Забележителност Плаж Камчия - Снимка 2 Камчия - Забележителност Плаж Камчия - Снимка 3 Камчия - Забележителност Плаж Камчия - Снимка 4