3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Незабравка

Price comment  Цена:
4.00
адрес:
Карлово
имейл:
travel_crg.bg@abv.bg
телефон:
00359885132514

Хижа Незабравка се намира в областта Капакли бунар, която е част от Национален парк Централен Балкан. Издигаща се на 1650 метра надморска височина, тя разполага с осемдесет места в стаи с по две и три легла. Водоснабдена и електрифицирана, хижата се отоплява на централно парно и предлага на туристите столова, бюфет с телевизор и Интернет.

До Незабравка може да се се стигне по туристическата пътека от Сопот за три часа или със седалков лифт Sky Lift, който е един от най-дългите на полуострова, виещ се на пет хиляди метра на две линии.

В съседство са множество обекти. Един от тях е центърът за екстремни спортове Shambhala, в подножието на Sky Lift. Там се предлагат уроци по парапланеризъм, планинско колоездене, зорбинг, планински борд и други.

В близост са хижите Добрила, на 40 минути, Амбарица и Дерменка на три часа и Васил Левски на пет. Може да се стигне и до връх Левски за два часа през хижа Добрила.

  • Хижи
Карлово - Забележителност Хижа Незабравка - Снимка 1 Карлово - Забележителност Хижа Незабравка - Снимка 2 Карлово - Забележителност Хижа Незабравка - Снимка 3