3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Хижа Хубавец

Price comment  Цена:
3.50
адрес:
Карлово
имейл:
телефон:
0035933593436

Хижа Хубавец се намира на водослива на реките Малката и Голямата река. До нея може да се стигне от Карлово само за два часа по маркирана пътека из гората. Представлява голяма, двуетажна сграда, която има капацитетът да побере петдесет души. Санитарните възли са външни, а самата сграда е водоснабдена и електрифицирана от ВЕЦ. Отоплението през зимата е с печки на твърдо гориво, а на разположение на гостите са туристическа кухня и столова.

В непосредствена близост е хижа Балкански рози – като час от по-голям маршрут може да се стигне до нея само за четиридесет минути. Хижа Васил Левски е на два часа по маркираната пътека, а хижа Амбарица – на четири. Последна от хижите в района е Рай, която е на шест часа и половина.

До връх Левски може да се стигне за три часа и половина, както и до Голям Купен (2169) за същото време. Връх Ботев е далеч – цели шест часа и половина, но през него може да се тръгне към Хижа Плевен и Априлци.

  • Хижи
Карлово - Забележителност Хижа Хубавец - Снимка 1 Карлово - Забележителност Хижа Хубавец - Снимка 2 Карлово - Забележителност Хижа Хубавец - Снимка 3