3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Килифарево

Price comment  Цена:
адрес:
Килифарево
имейл:
телефон:

Плажът е разположен край плувния басейн на Килифарево, който се намира в живописната местност Киряковото, на брега на река Белица. Природата наоколо е изключително красива, изкуственият водоем е с олимпийски размери, а разстоянието до Велико Търново е само десет километра, така че мястото е изключително популярно, особено през топлите летни месеци.

Базата е много просторна и функционална, като предлага на посетителите си огромно разнообразие от водни и плажни заведения. Дългият двадесет и пет и широк дванадесет и половина метра басейн е разделен на няколко сектора (1.20; 1.40 и 1.60 метра), за да даде възможност на летовниците от всички възрастови групи да се забавляват пълноценно, а на родителите - да не се притесняват за безопасността на децата си. Температурата на водата варира между 26 и 28 градуса.

След като платят входната такса, гостите на басейна имат възможност да ползват безплатно душове с топла вода, шезлонги с чадъри и маси и безжичен интернет. Ако не обичате водата или не ви привлича просто да мързелувате на плажа, можете да се възползвате от някоя от възможностите за практикуване на спортове, които предлага комплекса. Тук има два нови тенис корта с червена настилка, където можете да наемете ракети и топки. Поставени са и тенис маси, които също можете да наемете.

В самия комплекс има бар и ресторант, където получавате възможност да се позабавлявате с приятели, да пийнете нещо разхладително или да опитате отличната скара на дървени въглища, която се приготвя тук. Във всеки случай в комплекса имате възможност да намерите така желаната прохлада в най-горещите дни и да се отскубнете поне за кратко от градската шумотевица и ежедневния стрес.

  • Плажове
Килифарево - Забележителност Плаж Килифарево - Снимка 1 Килифарево - Забележителност Плаж Килифарево - Снимка 2 Килифарево - Забележителност Плаж Килифарево - Снимка 3 Килифарево - Забележителност Плаж Килифарево - Снимка 4