3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плажът Атлиман

Price comment  Цена:
адрес:
Китен
имейл:
телефон:
0035955036965

Плажът Атлиман е разположен в непосредствена близост до град Китен (община Проморско). Мястото е вълшебно, тъй като се намира точно в района, в който меките склонове на Странджа се спускат чак до морето. Това осигурява неповторима възможност на туристите едновременно да се наслаждават на хубавото, чисто крайбрежие и да се радват на прохладния планински въздух в летните горещини.

Дължината на Атлиман е повече от два километра, а на места ширината му достига до няколко десетки метра, което го прави един от най-големите по южното ни Черноморие, с обща площ повече от 80 000 квадратни метра. Тъй като се намира на север от град Китен, в миналото той е известен и като Северния плаж. От десетилетия Атлиман е сред най-предпочитаните дестинации за туристите на юг от Бургас.

Плажът предоставя възможност за практикуване на всички видове плажни и морски спортове. Отделно любителите на планината могат да използват Китен и Атлиман като изходни точки за организиране на излети по множество приятни и не особено трудни маршрути, които да ги запознаят с магичната красота и богатото биоразнообразие на Странджа.

Атлиман е обграден с живописни скали, където са разположени няколко заведения, които през деня предлагат разхладителни напитки, скара и пържена цаца, а някои от тях вечер работят като барове. Плажът е отдаден на концесия и има зона, в която се предлагат платени чадъри и шезлонги. Допълнителна екстра е, че на самата ивица се предлагат масажи. По плажа обаче има и достатъчно място, на което останалите туристи да опънат кърпите си и да си прекарат отлично.

Пясъкът на Атлиман е фин и чист, а морските води са направо кристални. Освен това морето е доста топло и плитко, така че позволява на семействата с деца да бъдат по-спокойни. За най-малките се предлагат и други атракции, като скачане с батут на брега например.

  • Плажове
Китен - Забележителност Плажът Атлиман - Снимка 1 Китен - Забележителност Плажът Атлиман - Снимка 2 Китен - Забележителност Плажът Атлиман - Снимка 3