3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж къмпинг Юг

Price comment  Цена:
адрес:
Китен
имейл:
телефон:

Плажът е разположен в непосредствена близост до едноименния къмпинг, един от емблематичните за българското Черноморие. Намира се на средата (на по три километра отстояние) от град Китен, който е на север и от курортното селце Лозенец (на юг). Ивицата е сравнително малка, но покрита със ситен, мек и златист на цвят пясък.

Морето тук е тихо и спокойно, без никакви подводни течения или дънни ями. Водата е топла и плитка, което прави плажа на къмпинг „Юг“ отлично място за семейства с малки деца, както и за хора, които искат да избягат от шумните ни черноморски дестинации. В близост до самата плажна ивица има просторен паркинг, така че спокойно можете да дойдете тук, дори и да не сте гости на къмпинга.

Кристалната чистота и лазурният цвят на водата край къмпинг „Юг“ прави плажа предпочитана дестинация, но въпреки това той почти никога не е пренаселен. Можете да се разположите както в платената зона и да използвате чадърите и шезлонгите, така и да опънете спокойно кърпата си в свободното пространство, намирайки спокойно кътче за активен релакс.

На самия плаж има уютни кафене и ресторант, в които можете да се скриете от летните жеги, да се позабавлявате с приятели и да хапнете морски специалитети или традиционна българска кухня. Къмпингът предлага на гостите си отлични бунгала, апартаменти, детски площадки и други екстри, така че, в комбинация с отличния плаж и чистата, топла вода, това наистина е едно от най-подходящите места за летуване по българското Черноморие.

  • Плажове
Китен - Забележителност Плаж къмпинг Юг - Снимка 1 Китен - Забележителност Плаж къмпинг Юг - Снимка 2 Китен - Забележителност Плаж къмпинг Юг - Снимка 3