3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Южен плаж Китен

Price comment  Цена:
адрес:
Китен
имейл:
телефон:

Едно от най-забележителните места в курорта Китен е Южния му плаж. С дължина от близо километър и половина и голяма ширина той е едно от най-привлекателните за туристи както от България, така и от чужбина. Морето е чисто, прохладно и плитко, а самият плаж е покрит с фин, златист пясък. По бреговата линия са създадени всички условия за практикуване на плажни спортове.

Южният плаж е естествено разделен на две части - Китен - юг и плаж къмпинг “Китен”. Те не се различават по нищо, тъй като и двете предлагат отлични условия за летуване. Закътан в залива Урдовиза, Южният плаж е предпочитан от семейства с деца, които могат спокойно да оставят малчуганите да лудуват на воля, тъй като е охраняван от професионални спасители, а морето е плитко, без подводни течения и дънни ями.

Мястото има голяма притегателна сила и за любителите на гмуркането, тъй като водата е чиста и прозрачна, а на плажа се осигурява цялото необходимо оборудване. Тук има всички условия за каране на водни ски, рикши, водни колела, а морската база “Балканика” в града осигурява възможност за практикуване на подводен риболов, яхтинг, ветроходство. Ако ли пък предпочитате да разпускате на крайбрежните заведения, отново Южният плаж в Китен е вашето място - тук има няколко ресторантчета за хранене и барове, в които се предлагат разхладителни напитки и коктейли.

  • Плажове
Китен - Забележителност Южен плаж Китен - Снимка 1 Китен - Забележителност Южен плаж Китен - Снимка 2 Китен - Забележителност Южен плаж Китен - Снимка 3