3 stars 3 stars 3 stars

Туристическа Атракция
Лесо и зоопарк Гергана - Кнежа

Price comment  Цена:
адрес:
Кнежа
имейл:
телефон:

Недалеч от Кнежа, е изграден местният лесопарк “Гергана”. Територията му, с обща площ от 546 декара, е любима дестинация за семейни излети през почивните дни. Обособени кътове за пикник и барбекю, пейки, детски люлки и съоръжения, обширни поляни – за възрастни и деца - тук има за всекиго по нещо. Често, особено по време на празници, паркът е посещаван и от гости на града, заради възможностите, които предлага. От престоя си, винаги най-щастливи си тръгват децата. Причината е, че заедно с игрите на воля, могат да се порадват на съществуващия от 1980 година насам зоокът. Той обхваща 28 броя масивни сгради, които са обитавани от мечка, елени, пони, муфлони, глигани, вълци, щрауси, лисица, лебеди и патици, кози, голям брой морски свинчета и нутрии, и други.

Паркът е изключително добре поддържан, чист и подреден, а вида на животните издава, че са отлично обгрижени, хранени и отглеждани.

В края на Кнежа има табела, която води надясно, след около 2 км има паркинг и красива чешма, украсена с безброй речни камъчета. Там е и входа на зоопарк Гергана. Може да си донесете храна за пикник. Има много пейки с маси под дърветата и край централната част, където са разположени катерушки и пързалки за децата. Има построено барбекю, което може да се използва от посетителите. В зоопарка е забранено влизането на домашни любимци. Рядко се среща такова чисто и поддържано място с всички необходими условия за пълноценна почивка.

  • Паркове

Работно време: 08:00 до 20:00

Кнежа - Забележителност Лесо и зоопарк Гергана - Кнежа - Снимка 1 Кнежа - Забележителност Лесо и зоопарк Гергана - Кнежа - Снимка 2