3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Язовир Ковачица

Price comment  Цена:
адрес:
Ковачица
имейл:
телефон:

Язовир “Ковачица” се намира край едноименното село, разположено на единадесет километра от Лом (област Монтана). До самата стена на язовира води асфалтов път, така че достъпът до него е доста лесен, стига да имате желание на прекарате известно време далеч от цивилизацията, сред природата в близост до дунавското крайбрежие.

В миналото язовирът е използван за напояване, но в момента е място, на което се практикуват основно водни спортове (най-вече риболов) и плажуване. Макар и да е сравнително малък по площ, язовир “Ковачица” предлага на посетителите си доста места, на които могат да се радват на тясната, но покрита с фин пясък плажна ивица и да събират тен на спокойствие, останали насаме или в компанията на най-близките си хора, без да бъдат притеснявани от шумните тълпи туристи по обичайните ни дестинации, предпочитани за летните месеци.

Най-подходящ за плажуване е първият ръкав на язовира, разположен в непосредствена близост до стената. Той е сравнително плитък и дълъг, с полегати брегове и никакви плитчини. Брегът тук е покрит с фин пясък, а дори и на местата, на които е глинест, е чист и позволява да се отпуснете пълноценно. Тъй като не е сред най-популярните туристически дестинации, язовир “Ковачица” и неговият плаж са много подходящи за хора, които търсят усамотение и спокойствие. Още повече, че край изкуствения водоем природата наистина впечатлява с красотата си и факта, че е сравнително запазена от влиянието на човешкия фактор.

  • Язовири
  • Плажове
Ковачица - Забележителност Плаж Язовир Ковачица - Снимка 1 Ковачица - Забележителност Плаж Язовир Ковачица - Снимка 2