3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Остров Козлодуй

Price comment  Цена:
адрес:
Козлодуй
имейл:
телефон:

Остров Козлодуй се намира северно от града, точно срещу едноименния град. Той е вторият по големина български остров по поречието на река Дунав, след Белене (Персина). Формата му е продълговата от запад на изток, като дължината му е почти дванадесет километра при максимална ширина от малко над километър. Най-малкото разстояние от българския бряг е двеста и двадесет метра.

Ако решите да прекарате няколко часа или дни тук, можете да се възползвате от услугите на малкия ферибот, който прекарва земеделската техника на стопаните, които обработват тази част от острова, която не бива заливана от пролетното пълноводие на Дунав. На Козлодуй има и пасища, както и места, на които гнездят водоплаващи птици. Именно там, където са техните местообитания, в по-ниската източна част, се намират и няколкото малки плажа.

По този начин имате възможност да се насладите на дивата природа и колоритните й обитатели, излежавайки се на брега, върху финия и чист пясък. Плажовете на остров Козлодуй в никакъв случай не са просторни, но за сметка на това са закътани и дават възможност на всички нас, чието ежедневие минава в забързаност и стрес, да се отпуснем и да релаксираме пълноценно далеч от шумотевицата на големите курорти.

Едва ли е нужно да се споменава че, идвайки тук, трябва да вземете със себе си всичко необходимо - храна, вода и дрехи, а ако ще оставате за няколко дни, и палатка. За лагеруване има изобилие от места - по-голямата част от острова е залесена с канадска топола, така че можете да се настаните в някоя от прохладните и уютни горички. Внимавайте обаче, защото на Козлодуй има и доста голямо блато, от което трябва да стоите надалеч заради потенциалните опасности и многото комари.

Реката тук е сравнително плитка, а дъното полегато, така че можете да се отпуснете и да се забавлявате с любимите си водни занимания, без да се притеснявате за безопасността си. Мястото предлага отлични условия и за риболов. Можете да практикувате също каякарство или просто да помолите някой от местните рибари да ви разходи с лодка по реката. Заслужава си, защото ще научите много за района, а цените са символични.

  • Плажове
Козлодуй - Забележителност Плаж Остров Козлодуй - Снимка 1 Козлодуй - Забележителност Плаж Остров Козлодуй - Снимка 2 Козлодуй - Забележителност Плаж Остров Козлодуй - Снимка 3