3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Копренски водопади

Price comment  Цена:
адрес:
Копиловци
имейл:
телефон:

Копренските водопади е каскада, която се намира в западната част на Стара планина, до едноименният връх Копрен. Те са 3 водопада, не впечатляващи със височината от която падат чистите води на Балкана, а с красотата на околната природа. Техните имена са Дуршин скок, Воден скок и Ланжин скок. Разположени на различни места в местността, тяхната височина варира от пет до десет метра.

Пътят до тях е лесен, вървящ по изградена еко пътека, която минава през прекрасните дебри на Балкана, криволичеща между тучни полянки и по-малко водопадчета. Красотата на местността е най-силно изразена след дъжд, когато водата приижда и бумти весело по склоновете, опасващи тези прекрасни западни склонове.

Тази пътека започва от село Копиловци, което се намира в Северна България, на 130 км от София. Пътешествието до водопадите е цели пет часа и е добре да бъде водено от човек, вече посещавал ги или от обучен водач . Крайната точка на пътеката е в полите на връх Копрен и дължина на маршрута е около 20 километра, като в даден момент от пътуването се стига до Сръбската граница. По пътя са и водопадите Дуршин и Воден скок, които са също в разцвета си по време на дъждовен период. За повече информация вижте Копренска екопътека.

  • Водопади
Копиловци - Забележителност Копренски водопади - Снимка 1 Копиловци - Забележителност Копренски водопади - Снимка 2 Копиловци - Забележителност Копренски водопади - Снимка 3