3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Антонски водопад

Price comment  Цена:
адрес:
Копривщица
имейл:
телефон:

Антонския водопад се спуска от осем метра и е пълноводен почти по всяко време на годината. Устремен и мощен, той е най-пълноводен през пролетта и след обилни дъждове, хвърлящ студени пръски към туристите.

Намира се на Подбалканския път София – Карлово – Бургас, на 80 километра от София, преди отбивката за Копривщица. Трудно може да се пропусне тази красота! Хладните му капки стигат до самият път, а и до него има отбивка, направена за всеки, готов да отдели малко от времето си, за да оцени красотата му.

Доста хора знаят, че в тази област има ресторант в страни от пътя. На няколкостотин метра от водопада, той е вече изоставен, но въпреки това все още може да послужи за ориентир на всеки, решил да се оглежда за Антонския водопад.

Завоят, който се намира на мястото, е опасен и трябва да се внимава, когато се пресича. Видимостта е намалена, а и не всеки би спрял за да се порадва на водопада. Самият той е труден за добра снимка, тъй като пътят не е много широк, а отбивката е в непосредствена близост до водите му. Това е още една причина да се внимава – не е препоръчително да се снима от пътя.

  • Водопади
Копривщица - Забележителност Антонски водопад - Снимка 1 Копривщица - Забележителност Антонски водопад - Снимка 2 Копривщица - Забележителност Антонски водопад - Снимка 3