3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Язовир Копринка

Price comment  Цена:
адрес:
Копринка
имейл:
culture.tourism.kz@abv.bg
телефон:

Най-популярният плаж на язовир “Копринка”, един от най-големите изкуствени водоеми в страната, се намира на северния му бряг. Той е покрит с пръст и отчасти с трева, но въпреки това е любимо място за отдих в най-горещите летни дни на стотици казанлъчани и жители на близките населени места. Плажната ивица е сравнително широка и граничи с хубава гора, в която можете да намерите така желаната прохлада в най-топлите часове от денонощието.

Дъното на язовира тук е полегато и не крие особени рискове като подводни течения и ями. Въпреки това обаче трябва да сте много внимателни, особено ако не сте уверени в способностите си на плувец или сте дошли тук с малки деца. Доста неприятно е и че, въпреки дългогодишните настоявания на стотиците плажуващи и казанлъшкия водолазен клуб, край “Копринка” така и не е изграден медицински пункт, заради което къпането тук официално не е разрешено. Друго неудобство е, че дъното е тинесто, а в определени периоди на лятото водата е замърсена от водорасли.

Въпреки всичко, ако се постараете да откриете хубаво местенце, на което да разпънете кърпата си, плажът на язовир “Копринка” може да ви предложи отлично прекарване. Водата тук е топла, почти винаги подухва лек бриз, а районът изобилства от кътчета, на които можете да се усамотите сред природата, отърсвайки се от ежедневните проблеми и градската шумотевица.

Язовир “Копринка” се намира в живописната Долина на розите, на приблизително седем километра от красивия Казанлък. Дължината на основното му корито е три километра, но той има множество по-малки и много дълги канали и ръкави, които също са желано място за плажуване и риболов. Под водите на изкуствения водоем е разположен античния Севтополис - една от столиците на траките от племето одриси.

  • Плажове
Копринка - Забележителност Плаж Язовир Копринка - Снимка 1 Копринка - Забележителност Плаж Язовир Копринка - Снимка 2