3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Костенски водопад

Price comment  Цена:
адрес:
Костенец
имейл:
телефон:

До водопада може да стигнете лесно, като отправната Ви точка е гр. Костенец. Продължавате в посока Вилна зона Костенец. Малко над нея, пътят стига до малко площадче, в края на което е информационната табела за самия водопад.

В близост до водопада има условия за пикник, заведения за хранене и топли минерални извори. Наблизо, при хижа Гургулица се намира и друг още по-красив водопад - Скаловитец.

Препоръчително е на водопада да се ходи пролетно време и след дъждове. Водният пад е с височина около 12 метра. Водопадът е обявен през 1974г. за природна забележителност.

И за да няма объркване Костенският водопад се намира на 3 км южно от с. Костенец и на 9 км от гр. Костенец. В района има минерални извори и на площадчето преди водопада (където е удобно да се паркира) може да си налеете топла или студена минерална вода. Там има и няколко заведения, в които може да се хапне.

На 15 км от гр. Костенец се намира крепостта Траянови врата.

  • Водопади
Костенец - Забележителност Костенски водопад - Снимка 1 Костенец - Забележителност Костенски водопад - Снимка 2 Костенец - Забележителност Костенски водопад - Снимка 3 Костенец - Забележителност Костенски водопад - Снимка 4