2 stars 2 stars

Вила / Къща за гости
Водолей

Price comment  Цена:
8
адрес:
Котел, 10, ул. Ветрила
имейл:
nikholiday@gmail.com
телефон:
00359899124134

На въпроса: "Какви са плановете ви за почивните дни?",  днес много българи , без да се замислят, споделят намерението си за желано бягство някъде назад във времето, пътуване към някое от малките, тихи и спокойни селца по Котленския край или в самия Котел, където планината и нейните обитатели ласкаво посрещат и приютяват всеки с “добре дошъл".

Да обичаш историята безрезервно, е  другата не по маловажна причина да решиш,  да дойдеш  в  Котел. Да обичаш, но не коя да е история, а миналото на собствения си народ, което не винаги е осветено от блясъка на славата и величието, а носи и тъмните и драматични оттенъци на най-обикновено човешко безсилие, робство и гнет, духовен мрак и пустота.

Историята е тази, която посреща всеки турист още на подстъпите към Котел. Ако идвате от   Южна България, на един от завоите малко преди възрожденското градче, сякаш в каменно безмълвие с  ‘добре дошли’ ще ви поздравят три воина, гордо и величаво изправени на висок хълм, застанали тук на вечна стража. В скалата срещу тях е издълбана дата: 1280 г., а под нея е поставен лъв – символ на сила и мощ, заедно с което да напомня за славния победен поход по тези земи на Ивайло срещу византийците. В околностите на Котел, този път на 7 км южно от града, се намират останки от античен крепостен зид, свързан с крепостта Вида на едноименния връх ( не се подвеждайте по името – това не е крепост Баба Вида на река Дунав), в подножието на който византийците претърпели друга тежка загуба още по времето на хан Крум през 811 година в местността, наричана днес Гръцки дол. Така, с малък реверанс към ценителите на историята, старият възрожденски град посреща  гостите си, готов да им разкаже своето минало и настояще.

Днес Котел е известно курортно градче с множество запазени възрожденски сгради - голям Природонаучен и Етнографски музеи, Пантеона на Г. С. Раковски и музей на възрожденците от Котленския край. Нека споменем и Националното Музикално Училище за Фолклорни Изкуства и Танци "Филип Кутев", с което градът се гордее.

Така, по  което и време на годината да минеш през Котел, чувствата са едни и същи – на възхищение и синовна гордост, на любов и преклонение пред създаденото от природата и оставеното от историята богатство.

Регионът около Котел предлага чудесни възможности за почивка и забавления, за екскурзии сред природата, лов, риболов, фото-туризъм, опознавателен и културен туризъм.

Къща“Водолей“ се намира в  югоизточния край на град Котел  и в същото време е само на 5 минути пеша от центъра на града. На  север от къщата  на  15 минути пеша започва обширния и зелен парк “ Изворите“, с изворите на река Котлешница, Природо-научния музей, стадиона и много алеи, скрити в иглолистни и широколистни гори.

Благодарим Ви ,че проявихте интерес към нашият семеен хотел и приятно запознаване с условията, Ви които предлага Къща за гости Водолей!

Къщата за гости Ви предлага удобствата, необходими за Вашата почивка през горещите лета, както и през белите приказни зимни дни.

Кьща „Водолей“ представлява  двуетажна сграда в така наречения „Стар градски стил“, реновирана изцяло последните три години. Къщата пази традицията на българския бит. Стаите редят приказки за духа на прадедите ни с очарованието на ръчно плетените дантели, стари скринове и пъстри черги. Зад каменните зидове обаче, са стаени съвременен лукс и удобства – локално парно, цифрова телевизия във всяка стая, собствен санитарен възел. На първия етаж са разположени салон ,кухня -напълно оборудвана и една от стаите, която е със собствен санитарен възел. На втория етаж се намират останалите две стаи, които са с общ  санитарен възел. 

Стаите са е с капацитет до  4 души максимум, а цялата къща до 12-14  души максимум.

Всяка стая има  телевизор с кабелна, безжичен интернет. Стаите са стилно обзаведени и уютни. През зимата цялата къща се отоплява с локално парно. Всички подове в къщата за гости  са застлани с автентични котленски килими, изработени от местни майстори – тъкачи.

Към къщата  за гости е изградена и просторна механа с камина за 20 човека .

За качествения отдих на своите гости , къщата разполага с широк двор с барбекю и летен кът с  маси!

 • Мини Бар / Хладилник
 • Безплатен WI-FI
 • Пералня
 • Барбекю
 • Лятна градина
 • Механа
 • Работи целогодишно
 • Лов и Риболов
 • Оборудвана кухня
 • Отстъпка от ХотелМап.БГ
 • На Планина
 • Къща за гости/ Вила
 • Оферти

Резервирай през нас и вземи нашата туроператорска отстъпка!!!

Котел - Хотел Водолей - Снимка 1 Котел - Хотел Водолей - Снимка 2 Котел - Хотел Водолей - Снимка 3 Котел - Хотел Водолей - Снимка 4 Котел - Хотел Водолей - Снимка 5 Котел - Хотел Водолей - Снимка 6 Котел - Хотел Водолей - Снимка 7