3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж село Кошава

Price comment  Цена:
адрес:
Кошава
имейл:
телефон:

Село Кошава се намира на двадесетина километра североизточно от областния и общински център Видин и има население от около четиристотин човека. През лятото, когато нивото на река Дунав тук спадне, край селото се открива страхотна плажна ивица, непозната за масовия турист, но много предпочитана от местните жители и малцината „посветени“ почитатели на прекарването сред почти девствената природа на един от най-слабо посещаваните краища на България.

Плажът край село Кошава е покрит с много фин пясък и е непривично широк за стандартите на българското дунавско крайбрежие. Ивицата е заградена от живописна дига и малки тополови горички, които предлагат така желаната прохлада в най-топлите дни. Ако решите да посетите плажа, имайте предвид, че често в разгара на летния сезон тук се събират дори повече от хиляда човека, така че е хубаво да дойдете по-рано сутрин, за да си намерите хубаво и спокойно местенце.

Носете си всичко необходимо, защото на плажа за съжаление (или може би за щастие, ако сте почитатели на летуването далеч от суетата и претъпкаността на големите ни курорти) няма заведения или друга туристическа инфраструктура. Много от редовните посетители се „подковават“ със сериозно къмпинг оборудване и носят със себе си чадъри, хавлии, плажни чанти, палатки, скари, че дори генератори, с които захранват хладилниците и телевизорите си.

На плажа край село Кошава са едни от малкото дюни по българското поречие на Дунав. Дълбочината на реката тук се увеличава много плавно, така че мястото е подходящо и за семейства с малки деца. Дори на десет метра от брега тя достига едва до кръста на възрастен човек, което е доста рядко срещано при големи реки като Дунав. Водата е топла и обикновено доста спокойна. Ако не държите на лукса и изтънчените удоволствия, а предпочитате да прекарате истински пълнокръвна почивка сред природата, бихте оценили плажа край село Кошава по достойнство. Убедете се сами...

  • Плажове
Кошава - Забележителност Плаж село Кошава - Снимка 1 Кошава - Забележителност Плаж село Кошава - Снимка 2