2 stars 2 stars

Туристическа Атракция
Кранево - детското курортно селище

Price comment  Цена:
адрес:
Кранево
имейл:
tic.kranevo@balchik.bg
телефон:
+35957966810

Село Кранево е климатолечебно морско селище. Намира се на 2 км. от курорта Албена, до който може да се стигне и пеша по крайбрежната плажна ивица.

Плажовете са от светъл пясък, поддържани и чисти. Морето е плитко и позволява безопасното къпане на деца. В южната част на селото има останки от древна римска крепост и е изграден Национален детски комплекс.

Брегът на Кранево е висок и изключително живописен, изпъстрен с лозя и малки градини. Селцето е известно като детско курортно селище, заради множеството ученически лагери, които се намират тук. Кранево предлага чудесно съчетание от течаща минерална вода, свеж въздух, кристално чисто море и прекрасни плажове.

Мястото е подходящо за туристи с ограничен бюджет, тъй като цените тук са значително по-ниски от тези в комплекс Албена, а капацитетът за настаняване на чуждестранни и български туристи е голям. Кранево разполага с уютни ресторантчета, кафенета, заведения за бързо хранене и нощни барове.

  • Курорти
Кранево - Забележителност Кранево - детското курортно селище - Снимка 1 Кранево - Забележителност Кранево - детското курортно селище - Снимка 2 Кранево - Забележителност Кранево - детското курортно селище - Снимка 3