3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Кранево - Ванила Бийч

Price comment  Цена:
адрес:
Кранево
имейл:
tic@balchik.bg
телефон:
0035957971087

Плажът на Кранево (община Балчик, област Добрич) е един от най-спокойните, живописни и чисти по цялото българско Черноморие. Той особено атрактивен за семейни двойки с малки деца, тъй като остава встрани от основните туристически потоци. Поради тази причина на Ванила бийч, както е другото му име, летуват и туристи, които търсят възможност да са по-близо до природата и да си починат далеч от големите градове и курорти.

Плажната ивица е доста дълга и има сериозна ширина, за разлика от повечето плажове по северното Черноморие. Друг от тях, който е особено любим на курортистите, този в “Албена”, е на практика “залепен” за плажа в Кранево. Създадени са всички условия за практикуване на плажни спортове, като волейбол и футбол.

Тук има зона с платени чадъри и шезлонги, но разбира се можете да се настаните и в безплатната част, където спокойно да се разположите. И в двата случая ще се наслаждавате на прекрасна гледка и ще имате възможност да отпочинете на спокойствие, сред красивата природа, запазена от така характерното за нашето Черноморие презастрояване.

По бреговата линия са разположени много заведения, където можете да си поръчате разхладително питие или да похапете и да си починете от жегата в най-горещите летни дни. Разбира се, и почитателите на водните спортове ще останат доволни от това, което им предлага плажът на Кранево - условията за гмуркане, каране на водно колело и джет са отлични. Безопасността на посетителите на плажа се обезпечава от професионални спасители.

  • Плажове
Кранево - Забележителност Плаж Кранево - Ванила Бийч - Снимка 1 Кранево - Забележителност Плаж Кранево - Ванила Бийч - Снимка 2 Кранево - Забележителност Плаж Кранево - Ванила Бийч - Снимка 3 Кранево - Забележителност Плаж Кранево - Ванила Бийч - Снимка 4