3 stars 3 stars 3 stars

Природна Забележителност
Плаж Карвуна

Price comment  Цена:
адрес:
Крапец
имейл:
info@krapets.com
телефон:

Плажната ивица на къмпинг “Карвуна” е впечатляващо дълга - почти шест километра. Широчината й също е подобаваща, като на някои места достига до няколко десетки метра. Тъй като плажът не се поддържа специално, на места има струпвания на водорасли и миди, които морето изхвърля с приливите, но това не бива да ви притеснява, защото по-голямата част от ивицата е чиста, покрита с фин пясък и е отлична за плажуване.

Морето край “Карвуна” е тихо и спокойно, сравнително плитко, което привлича тук много семейства с малки деца. Трябва да имате предвид, че плажът не се охранява от професионални спасители, така че се грижите сами за безопасността си и тази на близките си. Важно е да знаете и, че по протежение на цялата плажна ивица няма никакви заведения, така че трябва да се заредите с храна от някое от близките населени места, например от Крапец. В малкото курортно селище можете да откриете и отлични ресторанти, където да хапнете традиционна за региона кухня, сред която преобладават рибните специалитети.

Околността на плажа е една от най-красивите и последните останали диви по цялото ни крайбрежие. Ако предпочитате усамотението и тишината пред претъпканите дестинации по Черноморието, плажът на къмпинг “Карвуна” определено е едно от местата, на които бихте се насладили най-много.

Плажът отстои само на около километър от Крапец. В близост се намират едни от най-известните забележителности по родното крайбрежие на Черно море - Дуранкулашкото езеро, нос Шабла, резерватът “Яйлата”, Тауклиман и нос Калиакра.

  • Плажове
Крапец - Забележителност Плаж Карвуна - Снимка 1 Крапец - Забележителност Плаж Карвуна - Снимка 2 Крапец - Забележителност Плаж Карвуна - Снимка 3